Alahai gambar tak serapa jelas la pula...ini lauk ikan masak kicap kegemaran anak2,senang dibuat terutama time goreng ikan bnyk...pastu tk habis.nk panaskan tk sedap so buat sos kicap masuk je ikan tu...
Hari ni liat betul nak masuk dapur...tak berapa rajin nak masak...hehehe.tapi my hubby nak makan sup ayam dan labu putih.tak pernah masak pun sebelum ni.katanya sedap betul isi labu bila dimasak brsama sup ayam...cam biasa kita masak sampai dapat...ngeee.Bahan :
setengah ekor ayam (potong sederhana)
setengah labu air yang saiz sederhana(kupas,potong kiub sederhana)
Setengah labu bawang putih
selabu bawang besar
2 sudu makan stok ayam
1/2 inci halia(ketuk)
Gula garam secukup rasa
Tomato dan cili merah sebagai hiasan
minyak untuk menumis..
Caranya :
1.Tumis bawang putih dan bawang besar hingga naik baunya
masukan isi ayam dan tambah air.
2.Masukkan ayam dan tunggu sampai empuk.
3.Tambah gula garam,stok ayam dan halia.then baru msukkan labu air.
4.Setelah kelihatan labu agak empuk,ttup api dan msukkan la tomato n cili merah.
5.Hidang bersama nasi panas2...
Selamat Mencuba!
0 comments:
Post a Comment