1 butir telur
1 cawan air biasa
garam ikut rasa
sedikit air kapur
minyak masak secukupnya
1 cawan air biasa
garam ikut rasa
sedikit air kapur
minyak masak secukupnya
cara2nya
campurkan semua bahan kacau jgn sampai bergentel siap.panaskan minyak dlm kuali n rendam acuan pai tee sampai panas mcm buat kuih goyang/ros celupkan dlm adunan ikut paras ia jgn sampai tertutup atasnya n masukkan dlm minyak goreng sampai kekuningan angkat
masa celupkan dlm minyak jgn terus angkat biar dia keras sikit takut nanti kuncup xleh nak masuk inti agak2 jer ya keras tu baru dikeluarkan dari acuan n biarkan ia kekuningan baru angkat buat sampai abis api jgn besar sedang jer nanti anggus KALAU NAK GORENG DLM PERIUK LEH GAK BAB IA GUNA MINYAK BANYAK LAGI SENANG
0 comments:
Post a Comment