Jamilah Yatie.
Cashewnut Rolled:
Bahan: A
150gm butter
50gm gula ising
1/2 sudu teh pes strawberry
1/4 sudu teh pewarna pink
1 biji telur
Bahan: B,
220gm tepung gandum
25gm tepung icecream vanilla
25gm susu tepung
50gm tepung jagung
30gm gajus dibakar dan dicincang halus
Bahan Hiasan:
200gm oat
sedikit coklat strawberry
sedikit coklat putih
sedikit piutih telur
Cara membuat:
Campurkan kesemua bahan A dan adun hingga sebati
kemudian masukkan adunan B dan adun hingga menjadi doh yg lembut
kemudian sukat 1/2 sudu makan dan bentukkan menjadi bulat
kemudian celup kedalam putih telur dan golekkan kedalam oat.
Tekan dan leperkan sedikit adunan.
Kemudian bakar pada suhu 150% selama 30minit atau hingga masak.
Sejukkan dan bolehla dihias dgn coklat strawberry dan coklat putih.
Selamat mencuba
Bahan: A
150gm butter
50gm gula ising
1/2 sudu teh pes strawberry
1/4 sudu teh pewarna pink
1 biji telur
Bahan: B,
220gm tepung gandum
25gm tepung icecream vanilla
25gm susu tepung
50gm tepung jagung
30gm gajus dibakar dan dicincang halus
Bahan Hiasan:
200gm oat
sedikit coklat strawberry
sedikit coklat putih
sedikit piutih telur
Cara membuat:
Campurkan kesemua bahan A dan adun hingga sebati
kemudian masukkan adunan B dan adun hingga menjadi doh yg lembut
kemudian sukat 1/2 sudu makan dan bentukkan menjadi bulat
kemudian celup kedalam putih telur dan golekkan kedalam oat.
Tekan dan leperkan sedikit adunan.
Kemudian bakar pada suhu 150% selama 30minit atau hingga masak.
Sejukkan dan bolehla dihias dgn coklat strawberry dan coklat putih.
Selamat mencuba
0 comments:
Post a Comment