kek keju yang lembut, harum dan enak dimakan ketika panas atau sejuk
Bahan-bahan ( 8" )
- 140g Butter
- 140g Margarine
- 180g Gula Kastor
- 3 Telur Grade A
- 200g Tepung gandum
- 30g Susu Tepung
- 6g Baking Powder
- 75g Cheddar Cheese – tak letak pun sedap atau letak chopped cooking chocolate
- 1 st perasa limau
Cara-cara
- Pukul butter, margarine dan gula sehingga gebu
- Masukkan telur satu persatu dan pukul sehingga kembang
- Masukkan campuran tepung, susu tepung dan baking powder serta perasa limau dan cheddar cheese. (Tinggalkan sedikit untuk ditabur diatas kek tapi, kalau nak buat topping cream, jangan letak sprinkles cheese ni nanti liat)
- Masukkan adunan kedalam bekas berukuran 8” dan taburkan parutan cheese dan gula kastor
- Panaskan oven selama 15 minit dan bakar adunan pada suhu 180°c selama 40 ke 50minit atau sehingga masak. Jika untuk cupcake, hanya penuhkan 2/3 dan bakar pada suhu 170°c for 20 -25 minit
0 comments:
Post a Comment