Be Part of My Life

MAMAMISHA

Photobucket

IMPIAN MAMA {MAMAMISHA}

Advertisement

Hai Hello kepada Semua Pelawat Baru...I Know U r TheRe!!

Dah lama betul Mama tak peduli dengan blog in...Selain sibuk dan kepenatan dengan segala macam,terasa malas untuk online...Tapi hari ini Mama ada masa terluang jadi blog pun sudah terurus la sikit...Harap kepada semua yang sudi menjengah tu minta maaf atas kekurangan yang ada ye..Sekarangg baru la nampak...Banyaknya cerita dan gambar-gambar yang tak berkesempatan untuk di update kan tu...

Tidak dilupakan Khas Buat My Laling Tq A Lot coz sudi meluangkan masa menggantikan template baru buat Mama...

Tips Untuk Dapat Traffik 10,000++ Sehari

Thursday, April 28, 2011

Sebelum ni AMMAR ada ceritakan pasal teknik SEO kat ENTRI NI dapat 13k traffik sehari dan kali ni Ammar nak kongsi tips macam mana nak dapat traffik 10,000++ sehari.

Dalam entri ni Ammar nak ceritakan langkah pertama untuk dapat traffik 10,000++ sehari. Caranya adalah membuatkan blog anda mesra SEO. Default setting yang di buat blogger.com pada title meta tag yang terdapat pada script template anda sebenarnya kurang mesra kepada google search engine. Ini kerana, title meta tag tersebut akan memaparkan nama blog terlebih dahulu dan kemudian di ikuti dengan tajuk entri atau artikel.

Di bawah ini adalah contoh title meta tag yang terdapat pada blog anda.
<data:blog.pagetitle/>


Untuk menjadikan blog anda mesra dengan google search engine, title meta tag yang terbaik adalah title meta tag yang akan memaparkan tajuk entri atau artikel terlebih dahulu dan di ikuti dengan nama blog. Apa yang perlu anda lakukan adalah menggantikan default title tag kepada title meta tag yang lebih mesra dengan google search engine. Anda boleh lihat costum title meta tag tersebut di bawah.


Untuk menggantikan default title tag kepada costum title meta tag, hanya perlu ikut beberapa langkah yang mudah di bawah.

Langkah 1
Log in blog => Dashboard => Design => Edit HTML. Seterusnya klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2
Dengan menggunakan keyboard, tekan kekunci Ctrl + F. Seterusnya taip atau paste kod <data:blog.pagetitle/> pada ruang Find dan kemudian, tekan kekunci Enter.

Langkah 3
Salin kod berwarna merah di bawah dan paste (gantikan) pada kod
<data:blog.pagetitle/>


<data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>

<data:blog.pageTitle/>


Akhir sekali, klik Preview dan jika tiada mesej Error terpapar, klik saja Save

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails