Be Part of My Life

MAMAMISHA

Photobucket

IMPIAN MAMA {MAMAMISHA}

Advertisement

Hai Hello kepada Semua Pelawat Baru...I Know U r TheRe!!

Dah lama betul Mama tak peduli dengan blog in...Selain sibuk dan kepenatan dengan segala macam,terasa malas untuk online...Tapi hari ini Mama ada masa terluang jadi blog pun sudah terurus la sikit...Harap kepada semua yang sudi menjengah tu minta maaf atas kekurangan yang ada ye..Sekarangg baru la nampak...Banyaknya cerita dan gambar-gambar yang tak berkesempatan untuk di update kan tu...

Tidak dilupakan Khas Buat My Laling Tq A Lot coz sudi meluangkan masa menggantikan template baru buat Mama...

Kek keju cheddar

Friday, September 27, 2013


kek keju yang lembut, harum dan enak dimakan ketika panas atau sejuk

Bahan-bahan ( 8" )

  • 140g Butter
  • 140g Margarine
  • 180g Gula Kastor
  • 3 Telur Grade A
  • 200g Tepung gandum
  • 30g Susu Tepung
  • 6g Baking Powder
  • 75g Cheddar Cheese – tak letak pun sedap atau letak chopped cooking chocolate
  • 1 st perasa limau

Cara-cara

  1. Pukul butter, margarine dan gula sehingga gebu
  2. Masukkan telur satu persatu dan pukul sehingga kembang
  3. Masukkan campuran tepung, susu tepung dan baking powder serta perasa limau dan cheddar cheese. (Tinggalkan sedikit untuk ditabur diatas kek tapi, kalau nak buat topping cream, jangan letak sprinkles cheese ni nanti liat)
  4. Masukkan adunan kedalam bekas berukuran 8” dan taburkan parutan cheese dan gula kastor
  5. Panaskan oven selama 15 minit dan bakar adunan pada suhu 180°c selama 40 ke 50minit atau sehingga masak. Jika untuk cupcake, hanya penuhkan 2/3 dan bakar pada suhu 170°c for 20 -25 minit

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails